Skip to main content

Svensk
papperskvalitet
sedan 1907

Hylte Paper ligger i Hyltebruk och är ett av världens största tidningspappersbruk med en lång och stolt historia. Vi producerar miljöcertifierat tidningspapper av hög kvalitet med råvara från ansvarsfullt brukade skogar.

Om Hylte Paper

Hylte Paper i Hyltebruk är idag ett av världens största tidningspappersbruk med en kapacitet på 245 000 ton högkvalitativt tidningspapper. Bruket grundades 1907 och har en lång och stolt historia inom pappersindustrin.

Idag är bruket en av de mest moderna och miljövänliga pappersproducenterna i världen. Pappersbruket har genomgått många förändringar och moderniseringar under åren för att öka sin produktivitet och effektivitet. Idag producerar man högkvalitativt tidningspapper med olika egenskaper, Hylte News och Hylte Attract.

En lång stolt historia

1907 påbörjades bildandet av pappersbruket Hyltebruks AB och två år senare togs det i drift. Runt pappersbruket i Småland växte samhället Hyltebruk fram i takt med att bruket skapade arbetstillfällen.

Under de första åren producerade Hylte Bruk främst tidningspapper och kartong. Fabriken utvecklades och moderniserades under åren, på 1920-talet började man producera högkvalitativt papper för boktryck och konsttryck.

2023 köpte Sweden Timber upp Hylte Bruk från Stora Enso. Idag har vi en pappersmaskin i drift och är ca 270 anställda. Detta gör Hylte Bruk till en av de största privata arbetsgivarna i Smålands län. Med sin kapacitet på 245 000 ton är man fortsatt ett av världens största tidningspappersbruk och kommer fortsätta så framåt!

Jobba hos oss!

Hylte Paper har en stor verksamhet med många olika arbetsområden. Vi är ett härligt team och vi välkomnar alltid nya kompetenta medarbetare. Skicka gärna en spontanansökan eller sök någon av våra lediga tjänster just nu!

Kontakta oss

Hylte Paper

Hylte Bruk
Gamla Nissastigen 16
314 81 Hyltebruk
Sweden

+46 (0)10 461 90 00
sv_SE